Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi

Vizyon: Köklü tarihinden güç alarak, Atatürk ilkelerine bağlı; milli değerleri, ulusal sorumlulukları üstlenen, ilgi, yetenek ve istidatları doğrultusunda yaratıcı ve problem çözebilen; duyarlı, kendinden emin, özgür, üretici ve bilimsel düşünceye sahip bireyler yetiştirmek; onları yaşama hazırlamak ve bu doğrultuda onlara gerekli olan eğitim ve öğretimi vererek her alanda öncü, her anlamda örnek; yenilikçi ve marka bir eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Ülkemiz ve insanlığın aydınlık geleceği için çağın donanımına, geleceği kurma vizyonuna sahip Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş, Türk Milli Eğitiminin temel ilkeleri doğrultusunda ülkenin geleceğini şekillendirebilecek, ailesine ve topluma karşı sorumluluk bilincine sahip, milli değerleri bilen koruyan, geliştiren ahlaklı insanlar yetiştirebilecek örnek bir orta öğretim kurumu olmaktır.

Başarılar: ŞEHİT YÜZBAŞI HALİL İBRAHİM SERT KİMDİR? Okulumuza adını veren kahramanımız Halil İbrahim SERT, 5 Aralık 1953 tarihinde Sakarya ilimiz Akyazı ilçemizde dünyaya gelmiştir. Annesi Huriser Hanım Küçücekli; babası ise Batakköylü olan şehidimiz arkadaşları arasında ‘’Ersin’’ ismiyle de tanınmıştır. Şehidimizin babası Muhsin Bey (Emekli Muhabereci Başçavuş) ve ağabeyi Ahmet Engin Sert (Emekli Albay) beyefendi de askerlik mesleğine gönül vermiştir. Annesi ev hanımı, kız kardeşi Emine Pervin Diken (Sert) ise emekli öğretmendir. İlkokulu Konya’da, ortaokul ve liseyi Diyarbakır’da okuyan Halil İbrahim SERT, lise son sınıfta Kuleli Askeri Lisesine geçmiştir. 1975 yılında Kara Harp Okulundan Jandarma Teğmen olarak mezun olmuştur. Askerlik mesleğine gönülden bağlı olan şehidimiz kısa zamanda Jandarma Komando Yüzbaşı rütbesine yükselmiştir. Manisa, Çanakkale, Ankara, Şanlıurfa, Batman şehirlerinde görev yapmıştır. 23 Mayıs 1989 tarihinde son görev yeri Şırnak’ın Dedeören mevkii İkizce kırsalında çıkan çatışmada kendisi ve bir askeri ile birlikte şehadete ermiştir. Aziz hatırasının yaşatılması için Mayıs 1997 tarihinde Akyazı Lisesine adı verilmiştir. Ayrıca görev yaptığı illerin sokak, cadde ve bulvar isimlerinde şehidimizin adı yaşatılmaya devam etmektedir. Ebedi istirahatgahı İstanbul Eyüpsultan’da bulunan Edirne Kapı Şehitliği’ndedir. فَرِح۪ينَ بِمَٓا اٰتٰيهُمُ اللّٰهُ مِنْ فَضْلِه۪ۙ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذ۪ينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْۙ اَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَۢ ‘’O şehitler, Allah’ın kendilerine bağışladığı nimetlerle sonsuz bir mutluluk duyarlar. Arkalarından gelecek olup, henüz kendilerine katılmamış olan mücâhid kardeşleri adına da: “Onlara hiçbir korku yok, onlar asla üzülmeyecekler” müjdesiyle sevinirler.’’ (Ali İmran/170.Ayet) وَلَا تَقُولُوا لِمَنْ يُقْتَلُ ف۪ي سَب۪يلِ اللّٰهِ اَمْوَاتٌۜ بَلْ اَحْيَٓاءٌ وَلٰكِنْ لَا تَشْعُرُونَ ‘’Allah yolunda öldürülenlere sakın “ölüler” demeyin. Çünkü onlar diridir, fakat siz farkında değilsiniz.’’ (Bakara/154.Ayet)

Yabancı Dil: İNGİLİZCE ALMANCA
Servis Bilgisi: Yok
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 75-85
Okulun Sınav Başarı Durumu: Lisans ve ön lisans programlarına öğrenci yerleştirmekteyiz.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %76
Sportif Etkinlikler: VOLEYBOL, BASKETBOL, FUTBOL, BADMİNTON, MASA TENİSİ, SALON SPORLARI...
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 9.sınıflarda 80 öğrenci

WEB - https://hisanadolulisesi.meb.k12.tr

Adres - KONURALP MAH. ADA CAD. ŞEHIT YUSBASI HALIL IBRAHIM SERT ANADOLU LISESI BLOK NO 356 AKYAZI / SAKARYA

Yerleşim Yeri - İlçe merkezi

Ulaşım Karayolu dolmuş minibüs

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İl merkezine 30 km, ilçe merkezindedir.